Skjutbanan

Anläggningar på Kvarnmyra

Älgbanan

Älgbanan försågs vintern 2005/06 med akustisk markering samt nytt maskineri. Sommaren 2012 flyttades detta till viltmålsbanan och ett kraftigare maskineri installerades. Bredvid älgbanan finns det en inskjutningsbana, 80m, för inskjutning av kulgevär.
OBS Blyspetskulor är inte tillåtet på älgbanan, de skadar markeringstavlan vilket medför sämre funktion av träffmarkeringen.

Viltmålsbanan 50 m

Sommaren 2012 flyttades maskineriet på älgbanan till viltmålsbanan. Här kan man skjuta på vildsvin, miniälg och rådjur med .22 long och jägarexamens markmålsprov.
Sommaren  2013 har banan försetts med akustisk markering och belysning.

Lerduvebanor

Vi har banor för nordisk trap och skeet. Vi har en särskild bana för jägarexamens lerduveprov.

Övriga banor
På området finns det också en korthållsbana, 50 m och en 300 m bana med fem ställ. på 300 m-banan finns det även skjutvallar på 100 och 200 meter. Dessa banor tillhör Almunge-Lenna Skytteförening.

Klubbstugan
Klubbstugan är inrymd i det gamla boningshuset på Kvarnmyra. Där finns ett enklare kök och en mindre samlingslokal.

Telefon på skjutbanan finns i klubbstugan och i älgbanans skjutledarhus.

Så här hittar Du till Kvarnmyra Skjutbana
Från Uppsala
Tag väg 282 mot Almunge/Edsbro. Passera genom Länna och efter Länna Gård kör ca 300 m och sväng vänster vid skylten Kvarnmyra.

Från Östhammar
Åk mot Uppsala. Tag av efter Alunda mot Almunge, i Almunge sväng mot Uppsala väg 282 sväng höger vid skylten Kvarnmyra.

Från Stockholm och Arlanda
 Åk E4 till Arlanda. Kör sedan mot Almunge väg 273, i Almunge sväng mot Uppsala väg 282 sväng höger vid skylten Kvarnmyra.

Uppdaterad: 2013-10-20 12:04
Skribent: Per Håkansson