SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Almunge Jaktskytteklubb
Fotboll
LÄGG TILL NY RUBRIK

Föreningen grundades den 22 juni 1964 för att skapa en sammanslutning av jägare från olika jaktlag från trakten, att öka kunskap om viltvård och skytte:

 

”Uppgift skall vara, att verka för en god jaktvård samt träning i jaktskytte”.

 

Det var även denna måndag som planerna för att anlägga en älgskyttebana, lerduvebana och rådjursbana (idag viltmål 50m) ritades upp och under de följande åren kom dessa banor att ta form.

Föreningen har varit verksam i 60 år och mycket har hänt sedan dess; bland annat har viltmålsbanor uppdaterats med elektroniska markeringar, tillkommit en Skeet och Sporting bana, och att föreningen genomför utbildning och prov för jägarexamen. Föreningen har även vuxit med medlemmar som kommer bortanför den närmaste trakten; och sett till antalet avlossade skott är vi en av Upplands störta skjutbanor.

 

Trots 60 år senare håller vi kvar vid föreningens mål och syfte som beslutades 22/6 1964, att verka för en god jaktvård samt träning i jaktskytte, det är lika relevant nu som då.

 

1964 Bildas
1967 Älgbana
1970 Skor
   
   
   
   
   
2022 Efter år av planering renoverades älgbanan, ett nytt skjutledarhus med nya handikappstillgängliga skjutplatser ordnades samt att både ny räls och vagn installerades för älgen. Även Älgens hem (maskinhuset) renoverades då det visade sig att hörnstolparna förmultnat och det fanns rasrisk.